preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 2. 2015.

Ukupno: 231569
Ovaj mjesec: 746
Ovaj tjedan: 36
Danas: 36
 

 

 

  

 

O PROJEKTU

       Vrijednost projekta iznosi 165.354,00 eura od čega su 140.550,00 (85%)sredstva Europske unije, 5.500,00 eura osigurala je Karlovačka županija, a preostali dio od 19.304,00 eura Prirodoslovna škola Karlovac. 30 % od ukupnih sredstava utrošiti će se na uređenje edukativne mini-sirane u prostorijama Prirodoslovne škole Karlovac, dok će se ostatkom sredstava kroz jednogodišnje aktivnosti ostvariti opći i specifični ciljevi projekta.

 

OPĆI CILJEVI PROJEKTA

   Opći cilj projekta je osnažiti kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih te modernizirati postojeće programe sa svrhom unaprijeđenja vještina, kompetencija i konkurentnosti odraslih na tržištu rada. Projektne aktivnosti pokriti će Karlovačku, Šibensko-kninsku i Zagrebačku županiju te će u najvećoj mjeri biti usredotočene na populaciju ruralnih područja.

    Niska razina obrazovanja, nezaposlenost, ruralna izolacija i smanjene životne prilike vode ka marginalizaciji velikog broja osoba te njihovom isključenju iz društva i aktivnog građanstva. Novi oblici nepismenosti u obliku ne postojanja pristupa i korištenja ICT tehnologija u profesionalnom i svakodnevnom životu pojačavaju negativnost situacije.

    Obrazovanje odraslih ima ključnu ulogu u borbi protiv socijalne isključenosti. Razvoj vještina populacije odraslih osoba povećat će ne samo tehničke ili vještine povezane sa zaposlenjem nego i ključne životne vještine, vještine traženja posla te će motivirati odrasle da postanu proaktivni na tržištu rada.

     Obrazovanje odraslih ne samo da pomaže u stvaranju efikasnijih radnika te bolje informiranih i aktivnijih građana već unapređuje cijelokupnu kvalitetu življenja.

 

SPECIFIČNI CILJEVI PROJEKTA

     Specifični cilj projekta je uspostaviti suradnju između ustanova za obrazovanje odraslih i lokalnih partnera kroz implementaciju moderniziranog Programa za zanimanje mljekar-sirar te obučiti 70 odraslih članova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za navedeno zanimanje.

     Ustanove za obrazovanje odraslih koje su partneri na projektu razmjenjivati će iskustva i izgraditi suradnju sa lokalnom zajednicom. Mljekarska proizvodnja ima važnu ulogu u hrvatskoj poljoprivredi. Ona ostvaruje oko 25 % od ukupnih prihoda, najveći je podsektor, a 95 % mliječnih krava drži se na obiteljskim farmama.

     U projektnim regijama postoje mnogobrojne sirane, međutim svega je nekoliko registriranih proizvođača. Provedbom kratkog treninga za osobe sa završenom osnovnom školom, a koje imaju iskustvo u mljekarskoj proizvodnji, oni će steći vještine i kompetencije za kvalitetno pružanje usluga i stijecanje certifikata.

     Zanimanje mljekar-sirar temelji se kako na tradiciji tako i na modernoj tehnologiji, a jednako je prikladno za muškarce i žene. Proizvodnjom sira na farmama posvećuje se posebna pažnja zaštiti okoliša, a kvaliteta proizvoda direktno ovisi o kvaliteti mlijeka. Proizvodnja sira na farmama je prihvatljiva za okoliš te pomaže u očuvanju prirodnih resursa.

 

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

  • Moderniziran postojeći trening za zanimanje mljekar-sirar
  • Tri ustanove za obrazovanje odraslih verificirale modernizirani program
  • 70 odraslih osoba (30 muškaraca i 40 žena) certificirano za zanimanje mljekar-sirar
  • Unaprijeđeni kapaciteti ustanova za obrazovanje odraslih
  • Uspostavljena mreža institucija za obrazovanje odraslih i lokalne zajednice

 

  

 


RSS Reader

Tražilica« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju