preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 2. 2015.

Ukupno: 231570
Ovaj mjesec: 747
Ovaj tjedan: 37
Danas: 37
Projektne aktivnosti

2. RUJNA 2011.  TREĆI SASTANAK REGIONALNE  MREŽE USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH I UDRUGA MALIH SIRARA 

Dana 2. rujna 2011. godine održan je 3.sastanak Regionalne mreže ustanova za obrazovanje odraslih i udruga malih sirara. Na sastanku se dogovaralo o predstojećim aktivnostima. Razgovaralo se i o načinu održavanja predavanja za polaznike, organizaciji jednodnevnog izleta i sudjelovanju na nekom od sajmova u Republici Hrvatskoj, gdje će se predstavnici Regionalne mreže predstaviti s različitim vrstama sireva te drugim mliječnim proizvodima. 

6.RUJNA 2011. KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM OTVARANJA MINI SIRANE

Dana 6. rujna 2011. godine u Prirodoslovnoj školi Karlovac održana je konferencija za medije u sklopu koje je svečano otvorena školska mini- sirana.Sirana je obnovljena i opremljena sredstvima Europske unije kroz projekt "Modernizacija programa osposobljavanja za zanimanje mljekar/ica - sirar/ica.U sklopu svečanosti organizirana je i degustacija sireva i mliječnih proizvoda izrađenih u novoopremljenoj sirani.

 

 

 

 

 

16. LIPNJA 2011. DRUGA KONFERENCIJA ZA MEDIJE U KARLOVCU I SVEČANA PODJELA UVJERENJAA 

 Dana 16. lipnja 2011. u prostorijama Prirodoslovne škole Karlovac održana je druga tiskovna konferencija kako bi se javnost obavijestila o napretku projekta „MOTO" i „AGRONET“  te budućim aktivnostima.  

 

 

Svrha tiskovne konferencije bila je podsjetiti potencijalne polaznike tečajeva po moderniziranom programu osposobljavanja za zanimanje mljekar/ica-sirar/ica kako prijave za isti traju do 1. srpnja nakon čega će biti izvršena selekcija. Predviđa se da će tečajevi osposobljavanja za mljekare/ice-sirare/ice započeti krajem kolovoza. S druge strane, tečajevi osposobljavanja za zanimanja voćar/ka, vinogradar/ka-vinar/ka i cvjećar/ka-aranžer/ka uspješno su odrađeni.

Poslije tiskovne konferencije svi prisutni pozvani su na degustaciju mliječnih proizvoda (sirevi, voćni jogurt, sirutka, skuta) proizvedenih u obnovljenoj mini-sirani Prirodoslovne škole Karlovac koja je ovom prilikom također predstavljena javnosti. 

 

                                                                                              

 

 

Nakon toga uslijedila je svečana podjela uvjerenja polaznicima koji su uspješno završili tečajeve za voćare/ice, vinogradare/ice-vinare/ice te cvjećare/ke-aranžere/ke.

 

                             

 

 

8. lipnja 2011. DRUGI SASTANAK REGIONALNE MREŽE USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH I UDRUGA MALIH SIRARA

Dana 8. lipnja 2011. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Kninu održan je drugi sastanak Regionalne mreže ustanova za obrazovanje odraslih i udruga malih sirara.  

 

 

Na sastanku je usvojen Pravilnik o radu Regionalne mreže ustanova za obrazovanje odraslih i udruga malih sirara te potpisane pristupnice Mreži. Regionalnoj mreži su, osim ustanova za obrazovanje odraslih (Prirodoslovna škola Karlovac, Pučko otvoreno učilište Knin i Učilište za obrazovanje oodraslih "APIS" iz Velike Gorice) pristupile udruge malih sirara (KORNI - udruga malih sirara Karlovačke županije, SIREK - udruga malih sirara Zagrebačke županije i MIŠINAC - udruga malih sirara Šibensko-kninske županije) te predstavnici lokalne uprave (Upravni odjel za poduzetništvo i poljoprivredu Grada Karlovca, Grad Knin, Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Grada Velike Gorice, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i turizam Karlovačke županije te Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije).

  

 

21. travnja 2011. PRVI  SASTANAK REGIONALNE MREŽE USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH I UDRUGA MALIH SIRARA

Dana 21. travnja 2011. godine u prostorijama Prirodoslovne škole Karlovac održan je 1. sastanak Regionalne mreže ustanova za obrazovanje odraslih i udruga malih sirara Karlovačke, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije. Svrha formiranja Regionalne mreže je osigurati kontinuirani razvoj i modernizaciju programa osposobljavanja za zanimanje mljekar-sirar sa svrhom prilagodbe potrebama tržišta rada, promocija i podizanje javne svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i promicanja jednakosti, posebice u ruralnim sredinama te razvijanje suradnje između ustanova za obrazovanje odraslih i udruga malih sirara kako bi se poboljšao trensfer znanja.

Formiranje Regionalne mreže ustanova za obrazovanje odraslih i udruga malih sirara jedna je od aktivnosti projekta „MOTO - Modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar-sirar“ koji je financiran kroz IPA komponentu IV - Razvoj ljudskih potencijala - Program Europske Unije za Hrvatsku - Regionalna mreže lokalnih obrazovnih ustanova. Formiranje Regionalne mreže doprinijet će održivosti projekta i po završetku projektnih aktivnosti. 

 

 

 

13. travnja - 16. travnja  2011.  RADIONICE "TRENING TRENERA"

 

       

 

Dana 13. travnja u Prirodoslovnoj školi Karlovac započele su radionice pod nazivom „Trening trenera“ koje su pohađali profesori škole uključeni u obrazovanje odraslih kao i predavači partnerskih ustanova, stručnjaci s područja obrazovanja odraslih i izrade sira na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predstavnici udruga malih sirara Karlovačke, Zagrebačke i Šibensko – kninske županije. Radionice su organizirane u sklopu projekta „MOTO“, a trajale su do 16. travnja 2011. U sklopu radionica organiziran je i studijski posjet obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Slovenije i Austrije koja se bave proizvodnjom mlijeka  te njegovom preradom u sir i druge proizvode. Radionice su organizirane s ciljem da polaznici steknu dodatne kompetencije iz područja obrazovanja odraslih, primjene informacijskih tehnologija u obrazovanju odraslih te proizvodnje sireva i drugih mliječnih proizvoda na farmama.

    Tijekom studijskog posjeta Sloveniji  sudionici su bili smješteni u Ptuju gdje su ujedino pohađali andragoške radionice, ICT radionice te radionice prerade mlijeka. Navedene radionice održane su u prostorima Mljekarske zadruge Ptuj. Organizirani su i posjeti turističkoj farmi Podpečan, sirani Valentina Šeruga u Prekmurju te turistički posjet dvorcu Goričko i eko muzeju hmeljarstva i pivarstva.

    Posjet Austriji sastojao se u potpunosti od razgledavanja moderno opremljenih farmi i mini – sirana. Tom prilikom posječene su: mljekara Barmherzigen Bruder, farma MG, zriona sireva Möstl u Arzbergu smještena u nekadašnji rudnik te sirana Thaller u Bad Waltersdorfu.

             Slike sa studijskog putovanja nalaze se u foto galeriji.

 

 

 

12. travnja 2011. SREDIŠNJI SASTANAK PROJEKTNOG TIMA

 

 

        Dana 12. 4. 2011. u prostorima Prirodoslovne škole Karlovac održan je središnji sastanak „MOTO“ projektnog tima. Sastanku su, osim članova projektnog tima  Prirodoslovne škole Karlovac, prisustvovali i članovi tima iz partnerskih ustanova – Učilišta „Apis“ iz Velike Gorice i Pučkog otvorenog učilišta Knin.

        Tom prilikom dat je uvid u pregled projektnih aktivnosti izvršenih u prvom implementacijskom kvartalu, izrađen je plan aktivnosti za idući tekući kvartal te je dogovoren termin prvog sastanka formiranja regionalne mreže ustanova za obrazovanje odraslih, Udruga malih sirara i predstavnika regionalne uprave. 

 

 

17. ožujka 2011.  KONFERENCIJA ZA MEDIJE U KNINU

 

           Dana 17. 3. 2011. u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Knin, održana je konferencija za medije na kojoj je prisutnima predstavljen projekt „MOTO“ – Modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar – sirar.

          Bila je to druga po redu konferencija za medije, od predviđenih šest, održana u sklopu implementacije projekta.

           O samom projektu, koji se financira iz pretpristupnih fondova EU, IPA komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala govorili su: Mato Milanović, ravnatelj Učilišta, Sandra Žulj, stručno – pedagoška voditeljica i Dubravka Kaić, tajnica Udruge malih sirara i mljekara Šibensko – kninske županije. 

 

 

 7. prosinca 2010.  KONFERENCIJA ZA MEDIJE U KARLOVCU

       Dana 7. 12. 2010. godine u konferencijskoj dvorani Obrtničke komore Karlovačke županije održana je konferencija za novinare na kojoj su javnosti predstavljeni projekti "MOTO" i "AGRONET". Svrha konferencije bila je upoznati predstavnike medija sa ciljevima i očekivanim rezultatima projekata te podići svijest šire javnosti o važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

 

 

23. studenog 2010. KICK - OFF MEETING

 

        Dana  5. 11. 2010. Prirodoslovna škola Karlovac potpisala je ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava koji je stupio na snagu 6. 11. 2010. Temeljem tog ugovora Prirodoslovnoj školi su dodijeljena sredstva od strane Europske unije, namijenjena provedbi projekta "Modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar-sirar". Navedeni projekt Prirodoslovna škola je, u suradnji s partnerima, dužna provesti u roku godine dana.

       Dana  23. 11. 2010. godine u Prostorijama prirodoslovne škole održan je Kick - off meeting (uvodni sastanak). Time je aktivno započela provedba projekta "MOTO". Sastanku su, osim projektnog tima, bili nazočni i predstavnici partnerskih ustanova - Pučkog otvorenog učilišta Knin i Učilišta "APIS" iz Velike Gorice, gosti sa Gospodarske škole Čakovec te predstavnica Udruga malih sirara.

         U prvom dijelu sastanka gostima je detaljno predstavljen projekt "MOTO", a kasnije je uslijedio sastanak članova projektnog tima na kojem su utvrđeni koraci koji će biti poduzeti u svrhu što učinkovitije provedbe projekta.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
SDC10540.JPG

 


RSS Reader

Tražilica« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju